Heb jij geen idee hoe je die veiligheid in jezelf ontdekt?

Met het programma ‘De Reis’ gaan wij samen op zoek naar deze antwoorden. Het Centrum voor jeZelf maakt gebruik van een eigen vormgegeven programma, dat de basis vormt voor ieder hulpverleningsproces. Dit programma wordt ‘De Reis’ genoemd omdat we samen op reis gaan door de zeven lagen in het lichaam, om zo de antwoorden in jezelf te vinden. Het programma ‘De Reis’ bestaat uit vijf fases en voor dit programma is een eigen analysemethode ontwikkeld: het 7 lagen model.

Lees hieronder verder…

Herken jij jezelf of jouw kind hierin?

  • Ervaar jij moeite met grenzen aangeven en het innemen van jouw plek?
  • Heb jij het gevoel dat jouw passie nog niet tot uiting komt?
  • Twijfel jij aan jezelf en/of vind je jezelf niet goed genoeg?
  • Vind jij het lastig om te genieten van het leven en lief te zijn voor jezelf?
  • Heb jij moeite met jezelf uitspreken of het maken van contact?
  • Heb jij het gevoel dat je nergens tussen past?
  • Vind jij het lastig om overzicht te creëren?

Laten we op reis gaan

Voor wie is het programma bedoeld?

Het programma ‘De Reis’ richt zich op alle kinderen en jongeren tot een leeftijd van 18 jaar. Het Centrum voor jeZelf gelooft namelijk dat het programma toepasbaar is op alle kinderen en jongeren, mits er de juiste samenwerkingen en ondersteuningen zijn.

Bij de start wordt er door alle betrokken partijen bekeken of het Centrum voor jeZelf passend is.

Wanneer dit niet het geval is, wordt er of gekeken naar wat er nodig is om het programma wel passend te maken of gezocht naar een andere zorgverlener. Hierbij is overleg de sleutel en uiteindelijk bepaal jij wat er nodig is voor jou.

Concluderend zegt het Centrum voor jeZelf tegen ieder kind of jongere, wees welkom!

Ervaringen

Sinds een aantal jaar geeft Cindy van Berkel ambulante begeleiding aan onze zoon die kenmerken van Autisme heeft. Wij zijn als gezin heel erg blij met deze specialistische begeleiding, want Cindy heeft in een korte tijd een goede vertrouwensband met onze zoon opgebouwd waardoor er snel al stappen gemaakt konden worden. Daarnaast kunnen ook wij bij Cindy terecht met lastige dingen om te bespreken of even te spuien als je als ouders ergens mee zit. Het contact ervaren wij als zeer prettig en warm, maar ook professioneel en Cindy gaat geen moeilijke dingen uit de weg. Cindy heeft een zeer goede aansluiting met jongeren en is begripvol, inlevend en meegaand, maar ook doelgericht en zij kan onze zoon op prettige manier bewust maken van zijn denkwijzen waardoor hij beter leert omgaan met de dingen waar hij tegenaan loopt. Dat Cindy er is voor onze zoon, is voor ons een grote zorg minder. Cindy is er wanneer het nodig is, ze gaat ook mee naar belangrijke gesprekken voor bijvoorbeeld school, en het is zelfs wel vaker voorgekomen dat onze zoon s `avonds laat nog met haar belde omdat hij het moeilijk had. Zonder Cindy was onze zoon niet zo ver als waar hij nu staat, Cindy is echt iemand die er voor je is!

F (vader van B)

We willen Cindy heel erg bedanken voor alles wat ze voor A. gedaan heeft en we hopen dat ze dit nog voor veel andere kinderen kan doen, dat deze kinderen ook een veilige plek voelen om hun verhaal en gevoelens te kunnen delen en verwerken. En vooral de weg naar boven in te slaan dankzij Cindy. Want ze kijkt wat je kind nodig heeft en niet wat er in een boek staat hoe het moet, wat bij de grote organisaties wel gebeurd en waardoor kinderen vaak niet beter worden. Ze ziet dat ieder kind anders is en anders benaderd dient te worden. Ook met andere kinderen heb ik kunnen zien dat ze zich veilig voelden bij Cindy, toen A. nog op de weekendgroep zat waar Cindy werkte.

J (vader van A)

Een mooie en bijzondere samenwerking, waar veel vertrouwen is. Waar boosheid/verdriet en plezier vaak leidt tot mooie resultaten. Een mooie en bijzondere samenwerking waarin we er voor elkaar zijn, naar elkaar luisteren en zoeken naar haalbare resultaten. Met deze mooie en bijzondere samenwerking zijn wij erg dankbaar. Dankbaar dat Cindy op ons pad is gekomen en nog heeeel lang mag blijven. 

P (moeder van B)

Ik vind dat mijn dochter hele goede begeleiding krijgt. Ze helpt haar met haar boosheid, grenzen aangeven, het leren houden van haarzelf en nog meer. Ik vind het belangrijk dat ik en de hulpverlener ons op ons gemak voelen en dat is zo met Cindy. Ik ken de hulpverlening al jarenlang en Cindy is de enige wie ik er nog in laat, want een vertrouwensband is het enige wat werkt.

A (moeder van R)

Volg mijn avonturen