Heb jij geen idee hoe je die veiligheid in jezelf ontdekt?

Met het programma ‘De Reis’ gaan wij samen op zoek naar deze antwoorden. Het Centrum voor jeZelf maakt gebruik van een eigen vormgegeven programma, dat de basis vormt voor ieder hulpverleningsproces. Dit programma wordt ‘De Reis’ genoemd omdat we samen op reis gaan door de zeven lagen in het lichaam, om zo de antwoorden in jezelf te vinden. Het programma ‘De Reis’ bestaat uit vijf fases en voor dit programma is een eigen analysemethode ontwikkeld: het 7 lagen model.

Lees hieronder verder…

Herken jij jezelf of jouw kind hierin?

  • Ervaar jij moeite met grenzen aangeven en het innemen van jouw plek?
  • Heb jij het gevoel dat jouw passie nog niet tot uiting komt?
  • Twijfel jij aan jezelf en/of vind je jezelf niet goed genoeg?
  • Vind jij het lastig om te genieten van het leven en lief te zijn voor jezelf?
  • Heb jij moeite met jezelf uitspreken of het maken van contact?
  • Heb jij het gevoel dat je nergens tussen past?
  • Vind jij het lastig om overzicht te creëren?

Laten we op reis gaan

Voor wie is het programma bedoeld?

Het programma ‘De Reis’ richt zich op alle kinderen en jongeren tot een leeftijd van 18 jaar. Het Centrum voor jeZelf gelooft namelijk dat het programma toepasbaar is op alle kinderen en jongeren, mits er de juiste samenwerkingen en ondersteuningen zijn.

Bij de start wordt er door alle betrokken partijen bekeken of het Centrum voor jeZelf passend is.

Wanneer dit niet het geval is, wordt er of gekeken naar wat er nodig is om het programma wel passend te maken of gezocht naar een andere zorgverlener. Hierbij is overleg de sleutel en uiteindelijk bepaal jij wat er nodig is voor jou.

Concluderend zegt het Centrum voor jeZelf tegen ieder kind of jongere, wees welkom!

Ervaringen

Sinds een aantal jaar geeft Cindy van Berkel ambulante begeleiding aan onze zoon die kenmerken van Autisme heeft. Wij zijn als gezin heel erg blij met deze specialistische begeleiding, want Cindy heeft in een korte tijd een goede vertrouwensband met onze zoon opgebouwd waardoor er snel al stappen gemaakt konden worden. Daarnaast kunnen ook wij bij Cindy terecht met lastige dingen om te bespreken of even te spuien als je als ouders ergens mee zit. Het contact ervaren wij als zeer prettig en warm, maar ook professioneel en Cindy gaat geen moeilijke dingen uit de weg. Cindy heeft een zeer goede aansluiting met jongeren en is begripvol, inlevend en meegaand, maar ook doelgericht en zij kan onze zoon op prettige manier bewust maken van zijn denkwijzen waardoor hij beter leert omgaan met de dingen waar hij tegenaan loopt. Dat Cindy er is voor onze zoon, is voor ons een grote zorg minder. Cindy is er wanneer het nodig is, ze gaat ook mee naar belangrijke gesprekken voor bijvoorbeeld school, en het is zelfs wel vaker voorgekomen dat onze zoon s `avonds laat nog met haar belde omdat hij het moeilijk had. Zonder Cindy was onze zoon niet zo ver als waar hij nu staat, Cindy is echt iemand die er voor je is!

F (vader van B)

Ik vind de begeleiding goed! Cindy helpt mij met mijn boosheid, grenzen aangeven en nog veel meer. Ik vind Cindy een leuke begeleider met humor. Het is leuk. 

R

Een mooie en bijzondere samenwerking, waar veel vertrouwen is. Waar boosheid/verdriet en plezier vaak leidt tot mooie resultaten. Een mooie en bijzondere samenwerking waarin we er voor elkaar zijn, naar elkaar luisteren en zoeken naar haalbare resultaten. Met deze mooie en bijzondere samenwerking zijn wij erg dankbaar. Dankbaar dat Cindy op ons pad is gekomen en nog heeeel lang mag blijven. 

P (moeder van B)

Ik vind dat mijn dochter hele goede begeleiding krijgt. Ze helpt haar met haar boosheid, grenzen aangeven, het leren houden van haarzelf en nog meer. Ik vind het belangrijk dat ik en de hulpverlener ons op ons gemak voelen en dat is zo met Cindy. Ik ken de hulpverlening al jarenlang en Cindy is de enige wie ik er nog in laat, want een vertrouwensband is het enige wat werkt.

A (moeder van R)

Volg mijn avonturen

Hallo 2024!💜

Een nieuw jaar betekent voor het Centrum voor jeZelf nieuwe projecten. Er komt een tekentherapiegroep en je kunt nu bij mij terecht voor hypnosetherapie. 

Daarnaast zijn er in samenwerking met @bloom_metroos @rosanweultjes_ maandelijkse vrouwencirkels, volg hiervoor @vrouwencirkel_vaassen.

Voor meer informatie over de tekentherapiegroep of hypnosetherapie neem gerust contact op 😊

Veel liefde en licht voor dit nieuwe jaar!

Liefs Cindy🔥

#hypnose #hypnosetherapie #tekentherapie #kindenjeugd #hulpverlening #therapie #vrouwen #vrouwencirkel #tekenenisleuk #creatiefhulpverlenen
Mijn visie op de hulpverlening;

Naar mijn idee kunnen we beter… 

Wat ik veel zie gebeuren binnen de hulpverlening, is dat we als hulpverleners leven op eilandjes en dat de samenwerking binnen een gezin moeilijk verloopt. Dit is zonde en gaat ten koste van het gezin. Tijdens mijn afstuderen heb ik een onderzoek gedaan naar 1Gezin1Plan. Dit gaat over de samenwerkingen van hulpverlening binnen één gezin. Het doel is dan dat er 1 plan ligt waar iedereen iets aan bijdraagt. Echter kwam ik toen al tot de conclusie dat dit weinig gebeurt. En nog steeds zie ik het hier op stuk lopen.

We kunnen beter..🔥
Maar hoe?

Ik denk dat de oplossing simpel kan zijn. Namelijk de regie meer bij het gezin laten, het gaat immers om hen. Vaak zie ik dat er allerlei methodieken worden toegepast, tips worden gegeven, maar er niet goed wordt gekeken naar het gezin zelf. Wie hebben we voor ons, wat willen zij en wat sluit aan bij hun leefwereld?

Mijn ervaring is dat gezinnen en kinderen heel goed weten wat ze willen, mits ik de juiste vragen stel. Daarnaast leg ik de regie altijd terug bij het gezin. Ik ben niet de oplossing, dat zijn zij!

Ik ben enkel een spiegel waar ze even in mogen kijken en vervolgens een verkeersbord waarmee ze kunnen beslissen hoe nu verder. En het belangrijkste hierbij is dat zij zelf de antwoorden hebben! ☀️

Samen op zoek naar deze antwoorden en ouders weer in hun kracht zetten. Kijken naar wat goed gaat, niemand is perfect. Wij hulpverleners ook niet. Dus sluit aan bij de mogelijkheden en belicht niet continu de gebreken.

Dat is mijn visie… laat je leiden door het gezin en neem niet over. Want als er meerdere hulpverleners binnen één gezin het overnemen, waar gaan we dan heen?🤷🏼‍♀️

In ieder mens schuilt de oplossing, soms moeten we alleen iets beter zoeken💜
Daar is ze dan! Op 8 april 2023 is onze dochter Norah van de Bunte geboren🌸

Met ons beide gaat het goed en we genieten nog heerlijk van mijn verlof🍀 Veel liefde aan jullie en tot snel!
Het Centrum voor jeZelf wenst iedereen een gelukkig en liefdevol nieuwjaar!✨

 —- 2023 —-

Wat gaat dit nieuwe jaar jou brengen?

Voor mij gaat er een hoop veranderen dit nieuwe jaar en daar kijk ik enorm naar uit! De komst van een klein meisje in ons leven gaat ons leven en dus ook de invulling van mijn bedrijf veranderen.🧡
Vanaf maart ben ik er een tijd tussenuit om haar te verwelkomen. Daarnaast wil ik deze tijd gebruiken om terug te kijken naar alles wat ik heb opgebouwd en vooruit kijken naar hoe ik straks invulling ga geven aan het Centrum voor jeZelf. 

Zoals jullie weten ben ik onlangs hypnose therapeut geworden en ben ik daarnaast ook teken therapeut. Deze professies wil ik bijvoorbeeld meer tot uiting laten komen.✨

Voor jullie hoop ik dat dit jaar veel groei, geluksmomenten en vooral veel liefde gaat brengen en dat daarnaast steeds meer mensen de veiligheid in zichzelf mogen ontdekken!

Veel liefs, Cindy
De natuur om ons heen als inspiratie ✨

De laatste tijd wat meer posts over inspiratie. Waar ik veel inspiratie uit haal is de natuur om ons heen. Neem als voorbeeld deze boom hierboven. Zonder de mooie wortels zou deze boom dan blijven bloeien en belangrijker nog, blijven staan? 

Voor mij laat dit zien hoe belangrijk het is om te investeren in jeZelf. Goed aarden als we het ‘boom zijn’ letterlijk nemen. De voeding en het water, wat in jouw eigen bodem ligt, opnemen. Voor mij betekent dit voldoende aandacht besteden aan een gezonde leefstijl. Gezond eten, genoeg beweging en vooral positief denken. Want alles wat je aandacht geeft groeit en dus ook positiviteit. 

Investeer in jouw wortels, want dan blijf je staan en kan je verder bloeien🧡
>> Een baby op komst <<

Het grote nieuws wat ik graag met jullie wil delen, want dit betekent dat ik er begin volgend jaar even tussenuit ben. 

Een nieuw hoofdstuk in mijn leven waar ik enorm naar uit kijk!☀️

Voor het Centrum voor jeZelf betekent dit verandering; cliënten die naar de afronding gaan of een tijdelijke pauze nemen en daarnaast een tijdelijke cliëntenstop.

Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte en ben ik voor nu nog heerlijk aan het werk! 🫶🏼
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.