Samen ieder kind de veiligheid in zichzelf laten ontdekken 

Dat is onze missie.

Kinderen die zich veilig voelen durven de wereld te ontdekken, zichzelf te zijn en dit aan iedereen te laten zien. Deze generatie kinderen en jongeren vormt de toekomst van deze samenleving: volwassenen die authentiek zijn, hun eigen pad volgen en stralen door hun volste potentie te leven. Deze toekomstige volwassenen gaan van onze wereld een nog mooiere plek maken.

Door kleine stapjes te zetten kan er een transformatie in gang worden gezet, die duurzaam is en toegepast kan worden op alle gebieden in onze maatschappij. Om hiermee preventief aan de slag te gaan kiest het Centrum voor jeZelf kinderen en jongeren als doelgroep. Kinderen en jongeren zijn nog in ontwikkeling waardoor het aanleren van nieuw gedrag hun basis wordt. Wanneer ieder kind de veiligheid in zichzelf ontdekt en dit hun basis wordt, zal dit bijdragen aan een veilige en gezonde samenleving. Elk kind dat de veiligheid in zichzelf ontdekt is een stapje in die richting. De organisatie wil hieraan bijdragen door zoveel mogelijk kinderen de veiligheid in zichzelf te laten ontdekken. De organisatie gelooft dat alle antwoorden in jezelf liggen, waar het programma de Reis naar op zoek gaat.

Veiligheid in ieder mens betekent een veilige samenleving

Ervaringen

Sinds een aantal jaar geeft Cindy van Berkel ambulante begeleiding aan onze zoon die kenmerken van Autisme heeft. Wij zijn als gezin heel erg blij met deze specialistische begeleiding, want Cindy heeft in een korte tijd een goede vertrouwensband met onze zoon opgebouwd waardoor er snel al stappen gemaakt konden worden. Daarnaast kunnen ook wij bij Cindy terecht met lastige dingen om te bespreken of even te spuien als je als ouders ergens mee zit. Het contact ervaren wij als zeer prettig en warm, maar ook professioneel en Cindy gaat geen moeilijke dingen uit de weg. Cindy heeft een zeer goede aansluiting met jongeren en is begripvol, inlevend en meegaand, maar ook doelgericht en zij kan onze zoon op prettige manier bewust maken van zijn denkwijzen waardoor hij beter leert omgaan met de dingen waar hij tegenaan loopt. Dat Cindy er is voor onze zoon, is voor ons een grote zorg minder. Cindy is er wanneer het nodig is, ze gaat ook mee naar belangrijke gesprekken voor bijvoorbeeld school, en het is zelfs wel vaker voorgekomen dat onze zoon s `avonds laat nog met haar belde omdat hij het moeilijk had. Zonder Cindy was onze zoon niet zo ver als waar hij nu staat, Cindy is echt iemand die er voor je is!

F (vader van B)

Ik vind de begeleiding goed! Cindy helpt mij met mijn boosheid, grenzen aangeven en nog veel meer. Ik vind Cindy een leuke begeleider met humor. Het is leuk. 

R

Een mooie en bijzondere samenwerking, waar veel vertrouwen is. Waar boosheid/verdriet en plezier vaak leidt tot mooie resultaten. Een mooie en bijzondere samenwerking waarin we er voor elkaar zijn, naar elkaar luisteren en zoeken naar haalbare resultaten. Met deze mooie en bijzondere samenwerking zijn wij erg dankbaar. Dankbaar dat Cindy op ons pad is gekomen en nog heeeel lang mag blijven. 

P (moeder van B)

Ik vind dat mijn dochter hele goede begeleiding krijgt. Ze helpt haar met haar boosheid, grenzen aangeven, het leren houden van haarzelf en nog meer. Ik vind het belangrijk dat ik en de hulpverlener ons op ons gemak voelen en dat is zo met Cindy. Ik ken de hulpverlening al jarenlang en Cindy is de enige wie ik er nog in laat, want een vertrouwensband is het enige wat werkt.

A (moeder van R)

Volg mijn avonturen